top of page

Positivt vs. negativt stress

Stress er for mange et negativt ladet ord. Hva føler du når du hører ordet stress?

For meg har det vært mer negativt enn positivt, før jeg begynte å meditere (så klart).

Stress er noe alle kan føle på, både privat og i jobbsammenheng. Spedbarn kan føle på stress i likhet med voksne, men det er ikke før vi blir eldre at vi klarer å sette ord på den spesielle følelsen; fordi det er det stress er. En følelse. Noen ganger en følelse som skaper ubehag, og i enkelte tilfeller fysisk ubehag.


Det kan også være positivt. Et rush av adrenalin og spenning. Hos noen kan det være med hjelpe oss til å nå spesielle mål, prestere enda bedre. Det kan også være avhengighetsskapende. For noen er negativt stress nærmest en behagelig følelse. Og så fort omgivelsene roer seg, kan man føle det som et ubehag. Men sånn skal det ikke være. Stillhet og ro skal ikke være ubehagelig, det skal føles godt.


Sannheten er at vi alle vil føle på både negativt og positivt stress gjennom livet. Men tenk å kunne ha de riktige verktøyene slik at man omtrent bare føler på positivt stress. Det er fullt mulig, men da må man brette opp armene og se innover i seg selv. Sist men ikke minst, stoppe tiden og tørre å være tilstede, i stillheten.26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page